Dostava po celem svetu. Brezplačna dostava v Sloveniji nad 50€.
Search icon

AMERIŠKA BOROVNICA- SAJENJE IN NEGOVANJE

Ameriška borovnica: kako jo pravilno posaditi?

Ameriška borovnica potrebuje sončno lego, saj ji ustreza sonce in kisla zemlja. Idealen PH zemlje za borovnice je med 4 in 5. Šota in iglice bora so dobri dodatki, ki bodo pomagali zakisati zemljo. Borovnica je plitvo ukoreninjena rastlina, zato zahteva tla, ki držijo vlago. Tukaj moramo še omeniti, da voda ne sme stati, ampak mora odteči. Treba jo je posaditi čimprej spomladi ali v jeseni. Luknje naj bodo globoke okrog 40 cm in širine 60-80 cm. Sadimo jih na razdalji 1,5m zaporedoma in 2,5m med vrsticami. Okrog zasajenih borovnic posipajte organsko gnojilo Big plant, saj bo borovnicam pomagalo, da naredijo več plodov, da bodo okusnejše, večje in bolj odporne.

 

Sajenje Ameriških borovnic

1. Izkopamo večjo jamo globine okrog 40 cm in širine od 60-80 cm.

2. V jamo položimo filc, ki služi boljšemu zadrževanju vlage.

3. V jamo nasujemo zemljo (uporabljamo samo kislo zemljo, šoto, ki ima ph med 3,5- 4,5)

4. V zemljo naredimo majhno jamico, vzamemo sadiko borovnice in jo posipamo po koreninskem sistemu z mikoriznimi glivami Mykoriza premium(okrog 2-6 g na sadiko). Z mikoriznimi glivami bomo povečali rast koreninskega sistema za 400%, ameriška borovnica bo lažje in hitreje dostopala do hranil ter v vročih mesecih dlje zadrževala vlago.

IMG 20190330 1503152
Ameriška borovnica z Mykorizo premium

5. Okrog borovnice nasujemo organsko gnojilo Big plant in dodamo zastirko iz žagovine iglavcev ali lubje. Zastirka bo dlje časa zadrževala vlago in pospešila razvoj koristnih mikroorganizmov, ki jih vsebuje organsko gnojilo Big plant.

Ameriška borovnica pognojena z organskim gnojilom Big plant

 

6. Ameriško borovnico dobro namočimo z vodo in čakamo na sladke sadeže :).

 

 

 

 

Bodite na tekočem

Prijavi se na novice in prejmi 10% popust

Bodite obveščeni o aktualnih akcijah in nasvetih