Dostava po celem svetu. Brezplačna dostava v Sloveniji nad 50€.
Search icon

7 NAJBOLJŠIH RASTLIN ZA VAŠO SPALNICO

Spalnice so tisti prostor v hiši, ki bi moral biti čimbolj umirjen, z malo električnih naprav ali brez njih. To nam zagotavlja dober in trden spanec. Razno pohištvo in talne obloge vsebujejo škodljive premaze, ki onesnažujejo zrak, tako v spalnici kot tudi v ostalih prostorih. K čiščenju zraka nam lahko zelo pripomorejo sobne rastline. Študije priporočajo vsaj eno sobno rastlino na osebo v hiši.

Spodaj je opisanih 7 idealnih rastlin za vašo spalnico.

SPATIFIL ALI LILIJA MIRU

So ene izmed najbolj priljubljenih rastlin za spalnico in to z razlogom, saj so dokaj enostavne za vzgojo. Uspevajo v prostorih tako z veliko svetlobe, kot tudi v malo temnejših prostori. Korenine se lahko prilagajajo vlagi, v kolikor jih kdaj preveč zalijemo, ne pride do gnitja korenin, vendar jih vedno zalijemo, ko se zgornji sloj zemlje posuši.

Spatifil ali lilija miru

ALOE VERA

Aloe vera potrebuje svetlo mesto v spalnici. Rastlina je primerna tudi za tiste, ki pogosto pozabijo na zalivanje, saj lahko brez vode zdrži tudi do nekaj tednov. Njeni listi vsebujejo gel, ki je zdravilen in ima vrsto pozitivnih učinkov.

Aloe Vera

ČOPASTA ZELENČICA

Proizvaja dolge, tanke liste belo zelene barve. Priporočamo jo vsem, ki imajo težave z raznimi alergijami, saj absorbira prah, hkrati pa čisti iz zraka tudi druge škodljive snovi, kot so ogljikov monoksid, benzen,… Zalivajte jo zmerno, vendar ne preveč in jo postavite na malo bolj svetlo mesto v spalnici.

Čopasta zelenčica

FILODENDRON

Je ena izmed najbolj priljubljenih rastlin za sobno gojenje. Njena domovina so tropski gozdovi iz Južne Amerike in Mehike. Obstaja več kot 400 različnih vrst in podvrst filodendrona. Postavite filadendron v svojo spalnico in si pričarajte tropsko vzdušje.

Filodendron

LIRASTOLISTI FIKUS

Ima zelo velike liste, ki potrebujejo malo več svetlobe, vode in ugodno temperaturo. Lahko ga vzgojimo iz potaknjencev, prihaja pa iz tropskega podnebja in mu ugaja topel zrak. Lirastolisti fikus raste zelo visoko, kontroliramo ga pa z obrezovanjem.

Lirastolisti fikus

BAMBUS

Je trajnica in ima olesenela stebla. Raste v višino, lahko doseže tudi do 40m. Uspeva v malo svetlejših prostorih in je idealen za čiščenje zraka v prostorih. Bambus uspeva na malce kislih tleh, lahko pa ga uporabljamo za več stvari ravno zaradi njegovega olesenelega stebla.

Bambus

 

DAMSKA PALMA

Ni preveč zahtevna za vzgojo, saj raste tudi, če jo kdaj pozabite zaliti. Ne potrebuje neposredne sončne svetlobe in jo lahko postavite tudi v kakšen kot sobe za dekoracijo. Čistila vam bo tudi zrak saj vpija benzen, formaldehid in amonijak. Občasno ji porežite liste.

Damska palma

 

Za zdravo in bujno rast sobnih rastlin priporočamo tekoče bio gnojilo Powerplant ter organski dodatek za pospeševanje rasti korenin in odpornosti rastlin Big start.

 

Bodite na tekočem

Prijavi se na novice in prejmi 10% popust

Bodite obveščeni o aktualnih akcijah in nasvetih