Dostava po celem svetu. Brezplačna dostava v Sloveniji nad 50€.

KOMPOSTNI ČAJ: NAVDUŠENI BOSTE NAD UČINKOM

Kaj je kompostni čaj?

Kompostni čaj je koncentrirano popolnoma naravno tekoče gnojilo, ki nastane z ekstrakcijo bakterij, gliv in protozoev. Kompostni čaj je prehransko bogat in rastlinam pomaga s koristnimi bakterijami v tleh. Za izdelavo organskega čaja lahko uporabljamo veliko različnih naravnih snovi. Tukaj bi predvsem izpostavili kompost in Big plant kot naravni izboljševalec tal, ki vam dodata vsa potrebna hranila za zdravo in bujno rast.

Organske snovi kot je Big plant in kompost so prehransko bogate in pomagajo rastlinam s koristnimi bakterijami in mikroorganizmi v tleh. Uporaba kompostnega čaja je priporočena vsakič ko organizmi v tleh ali na rastlinah niso optimalni. Kemični pesticidi, herbicidi in umetna gnojila bodo v vaših tleh ubili vrsto koristnih mikroorganizmov in bakterij, ki spodbujajo rast vaših rastlin. Organski čaj izboljušje življenje v vaših tleh in je odličen naravni ter ekološki način za izboljšanje vašega vrta.

 

Prednosti uporabe kompostnega čaja

  • Izboljša rast rastlin s pomočjo koristnih mikroorganizmov in bakterij ter preprečujejo, da bi organizmi, ki povzročajo bolezni napadli rastline.
  • Izboljša se kroženje hranil s povečanjem razpoložljivosti hranil v koreninskem sistemu.
  • Zmanjša negativne posledice uporabe fungicidov, herbicidov in umetnih gnojil na koristne mikroorganizme v tleh.
  • Izboljša zadrževanje vode v tleh .
  • Vsa hranila, ki jih najdemo v kompostnem čaju, prispevajo k izgradnji zdravih in močnih tal. Protozoa, bakterije, glive in hranila skupaj ustvarjajo dobro strukturirano zemljo.

 

Postopek priprave kompostnega čaja

  • V posodo natočite poljubno količino vode(v našem primeru imamo 10 l).
  • Dodajte gnojilo Big plant, na 10 l 2-3 merice (lahko uporabite tudi kompost).

  • Dodajte sladkor (priporočamo rjavega ali melaso), da se bodo koristne bakterije lahko razmnoževale.
  • V posodo vstavimo zračno črpalko (v našem primeru imamo akvarijsko črpalko) in priključimo, da se bakterije pričnejo razmnoževati. Črpalko pustimo delovati 24-48 ur in čaj takoj uporabimo, ko zračno črpalko izklopimo. Redčimo 1:1- 1:3 z vodo. Mešanico dodajajte svojim rastlinam 1x na 7-10 dni. Za folirano gnojenje rastlin uporabljamo mešanico 1:5 z vodo. Uporabljate postano vodo ali deževnico, saj klor ubija korsitne mmikroorganizme in bakterije v organskem čaju.

 

 

 

Bodite na tekočem

Prijavi se na novice in prejmi 10% popust

Bodite obveščeni o aktualnih akcijah in nasvetih